15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCacealma electorală la Filiaşi

Cacealma electorală la Filiaşi

Primarul PD-L din Filiaşi, Nicolae Stăncioi, s-a trezit personaj fără voie în campania electorală a candidaţilor PSD din colegiul său. Taman în faţa primăriei din oraş, PSD a amplasat reclame în care Stăncioi îşi îndemna concitadinii să voteze Alianţa PSD+PC.

 

Edilul din Filiaşi povesteşte că a văzut grozăvia sâmbătă dimineaţă, când a ajuns la primărie. În faţa Casei de Cultură din Filiaşi, vizazi de primărie, tronau două bannere legate de un cadru metalic în formă de paralelipiped, în care primarul spunea că va vota Alianţa PSD+PC şi candidaţii formaţiunii din colegiul uninominal Filiaşi, Lia Olguţa Vasilescu la Senat, respectiv Petre Petrescu la Camera Deputaţilor. Mai mult, figura edilului-şef apărea alături de cei doi, pe bannerul PSD fiind inscripţionată sintagma „Primarul nostru“. Pedelistul s-a dus glonţ la Biroul Electoral Judeţean, însoţit de şeful de campanie pe judeţ al PD-L, eurodeputatul Marian Jean Marinescu. În întâmpinarea depusă la BEJ, acesta arată că amplasarea reclamelor a fost făcută fără voia sa. „Considerând că sunt încălcate drepturile mele la propria imagine, că se induce în acest mod confuzie în rândurile electoratului şi că se încalcă în mod flagrant prevederile Legii nr. 35/2008, vă rog să dispuneţi măsurile de înlăturare a acestora în regim de urgenţă“, se arată în întâmpinare. Stăncioi a declarat ieri că, după ce reclamele electorale au apărut în faţa primăriei, o parte din cetăţenii din oraş l-au întrebat dacă s-a dus la PSD. „S-a creat o confuzie în rândul populaţiei şi am avut mai multe interpelări pentru că lumea a crezut că am schimbat partidul. Îi anunţ că sunt membru PD-L şi aşa voi rămâne“, a spus Stăncioi, care a precizat că nu a ştiut ce bannere vor pune social-democraţii atunci când a autorizat amplasarea lor.

 

Pesediştii, obligaţi să dea jos bannerele

 

Potrivit preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, Laurenţiu Anghel, membrii forului au admis ieri plângerea formulată de Stăncioi şi au decis îndepărtarea imediată a bannerelor, măsură care ar fi trebuit aplicată de PSD şi poliţie. „E dreptul lor să depună contestaţie în 48 de ore şi, dacă aceasta va fi admisă de Biroul Electoral Central, bannerele vor fi remontate. Până atunci însă trebuie date jos“, a spus ieri Anghel. PSD pare să-şi fi făcut însă altfel socotelile, mizând pe bunăvoinţa de care ar putea da dovadă primarul Stăncioi. Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ieri că ambii candidaţi ai social-democraţilor au făcut o greşeală amplasând bannerele, însă nu au vrut decât să asigure locuitorii Filiaşiului că amândoi îl vor sprijini pe primarul Stăncioi. „Cei doi au dorit să transmită un mesaj celor din Filiaşi, că vor face totul pentru a fi alături de comunitate şi îl vor sprijini pe primarul Stăncioi. Dacă a deranjat pe cineva, ne cerem scuze şi vom repara această greşeală. Cei doi candidaţi vor avea o discuţie cu primarul şi vor stabili dacă trebuie să dea jos bannerul“, a spus Prioteasa, lăsând să se înţeleagă că Nicolae Stăncioi ar putea accepta păstrarea bannerelor.

 

Petrescu: Stăncioi a insistat să facă asta

 

Unul dintre candidaţii protagonişti în scandal susţine însă că totul a decurs cu implicarea nemijlocită a primarului Stăncioi, care a fost cu ideea de a le face campanie celor doi pesedişti. „Am discutat cu domnul primar Stăncioi despre proiectele noastre şi a fost încântat, a spus că vrea să fie şi primarul pesediştilor, al pedeliştilor, şi al peneliştilor, al tuturor. Nu noi am insistat în această idee, dânsul a vrut asta. S-a fotografiat cu mine, cu Olguţa Vasilescu la dânsul în birou. Apoi, când au apărut bannerele, m-a sunat şi mi-a spus că are probleme, că l-au beştelit Marian Jean Marinescu şi Radu Berceanu“, a spus Petre Petrescu. Acesta nu a putut explica de ce în bannerele cu pricina Stăncioi declară că va vota cu PSD şi este primarul PSD, deşi este membru PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII